Росица Апостолова - Частен съдебен изпълнител
рег. № 848 с район на действие Софийски градски съд

Закон за частните съдебени изпълнители

Закон за частният съдебен изпълнителНа 1 септември 2005 г. влезе в сила Закона за частните съдебни изпълнители. Той постави началото на институционалната реформа на съдебното изпълнение в България с приемането на наложилия се в повечето от страните-членки на ЕС модел на частно съдебно изпълнение.
Oще по темата ...
Закон за частният съдебен изпълнител

Камара на ЧСИ

Камара на частните съдебени изпълнителиМисията на Камара на частните съдебни изпълнители е:
Да работи за утвърждаването на професията на частния съдебен изпълнител и подобряването на изпълнителния процес в България,като защитава обществения интерес и подпомага своите членове.

Oще по темата ...
Камара на ЧСИ

За частния съдебен изпълнител

За частният съдебен изпълнител
Частният съдебен изпълнител е лице, на което държавата възлага принудително изпълнение на частни и публични вземания. Той е независим и при изпълнение на своите функции се ръководи само от закона.

Oще по темата ...

За частният съдебен изпълнител

 

Кръгла маса на тема - Частните съдебни изпълнители

Частните съдебни изпълнителиКръгла маса на тема - Частните съдебни изпълнители
Своеобразен "Лов на вещици" бива организиран в Народното събрание под прикритието на думите "кръгла маса". Едностранни и популистки решения прозират в това да няма дискусия по темата.
Интерес буди и заглавието на темата - "Частните съдебни изпълнители - необходимост или рекет" .
Въпросната кръгла маса организира Светлин Танчев от "България без цензура" като са поканени цитирам: "Представители на изпълнителната власт - Министерство на финансите, парламентарната комисия по бюджет и финанси, Константин Пенчев- омбудсман на Република България, народни представители Янаки Стоилов от БСП, Страхил Ангелов - депутат от БСП, Волен Сидеров в ролята си на председател на Комисията за етика и конфликт на интереси в Народното събрание, представители на ПП „България без цензура"- Ангел Славчев - зам. - председател на ББЦ и Калина Крумова - председател на "Евромайки"". В поканата са добавени завоалирано и думите "заинтересовани страни" като се предполага, че това ще бъдат представители на Частните съдебни изпълнители.
Оставаме на бъдещето да покаже да ли това касае взимане на конструктивни решения или става въпрос за предизборни реклами.
Това на което трябва да се надяваме, е че ще бъдат взети компетентни решения, които ще бъдат от полза на гражданите.